Zoon politikon – Topovsko meso

Opet selidba, ovaj puta u drugi grad, drugu županiju, drugi posao, drugo sve, jebiga, ne pišem ništa, zaokupljen drugim stvarima, kao, „sutra ću“ i ostale laži, nikako da stanem, da se osvrnem, da prokomentiram ili bar promislim, postao sam jebeno ništa, kao i ostatak moje generacije. Kako to zgodno kaže Rambo; „Hteli smo demokratiju a dobili kapitalizam.“, a uz to i neke nove vrijednosti, odnosno pomanjkanje svih vrijednosti, uvjerenja i ideala, jedino tko navodi mlade su svećenici, a i to je pod velikim upitnikom, u što ih se tjera i zove, u homofobiju, mizoginiju i nacionalizam, ekipa devedeset sedme, mi smo poslijeratno godište, ništa doli topovskog mesa.

Obilježavanje oluje, jebanje majke Srbima, većinom sa strane one ekipe koja ratišta nije ni vidjela, klinci koji nemaju pojma što je Oluja zapravo bila, političari koji sve ovo koriste kao podmazivanje stoke otkako se spominju prijevremeni izbori, tek šačica ljudi se našla da kaže „koju pametnu“, ali izgubljeni su u masi, novinarstvo u Hrvata je postao populizam, potpaljivanje vatre sa ili bez pokrića(čast izuzecima), hrpa gluposti umotana u božićni ukrasni papir iako je kolovoz.

Kao da nitko ovdje još nije siguran bismo li opet trebali biti prijatelji ili da svi stavimo puške na ramena i ponovno se pobijemo. Nažalost, vremena su se promijenila, državu su uništili crveni, bijeli i plavi, ubili su svaku volju u mladosti da obrani ovu sramotu od države, svi bismo bili u Italiji nakon prvog rafala, hrvatsko je domoljublje umrlo onog trena kada su nam oduzeli budućnost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s